Svar på tal

2012-04-05 @ 21:23:36 Permalink Svar på tal Kommentarer: (0)

"Linn" skriver:
Men snälla, den där ponnyn har de så sjukt bra i jämförelse med många andra ponnys här i världen. Star (lisa mellerts förra) Var jäkligt välskött, den kom importerad till sverige o fick med all säkerhet ett jäkla mycket bättre liv här än där den kom ifrån! Har sett hur de hanterar utländska ponnys o i jämförelse kan man säga att vi lindar in våra i bomull. Hästarna mår bra av att ha ett jobb, en uppgift, ibland har de en tuff dag på jobbet precis som vi människor.. att låta en häst vara häst i det fria är precis som att sätta ut en tamkanin på gatan, den skulle troligtvis dö illa kvickt, så to the point, Musse har nog ett himla trevligt liv!!

Den här typen av kommentar får man höra väldigt ofta när man är emot vissa saker i ridsporten. Häst"älskare" älskar att jämföra t.ex. ridskolehästarnas liv med en plågad travhäst i ett annat land eller kanske en världsberömd hopphäst med en vanskött ponny på en bakgård i USA. Sedan säger de "Så sluta klaga på våra hästar när det finns hästar som har det mycket värre!!". Då undrar jag, ska vi sluta försöka hjälpa hundar som aldrig får gå ut på promenad och sitter i en liten hundbur större delen av dygnet eftersom det finns hundar som blir misshandlade mycket brutalare varje dag någon annanstans? Ska vi sluta hjälpa tjejen som har kronisk huvudvärk eftersom det finns en cancersjuk tjej någon annanstans?

Och du Linn, tror du att Musse tänker såhär "Äsch jag har det rätt bra, för det finns ju hästar som har det värre". Tror du på fullaste allvar att han inser det? Det är klart att Musse har det bättre än många andra, men det betyder inte att han är en välmående häst.

Sedan så är det också oerhört vanligt bland häst"älskare" att skriva "Hästen hade mått sämre om man släppt ut den i det fria!!" som svar på tal när någon klagar på ridsporten. Har vi någonsin skrivit att man ska släppa ut alla hästar i det fria? Vad i hela friden får dig att tro det Linn? Har du ens förstått poängen med det vi skriver? Och har du hört talas om att en häst kan må psykiskt dåligt även om den mår fysiskt bra?

Man KAN behandla hästar på ett bättre sätt, utan våld eller hot om våld, och det är det vi menar. Vi menar inte att man ska riva alla staket och låta hästarna springa fritt, och det är oerhört störande när folk vägrar se poängen med våra inlägg och bara viftar bort våra åsikter med att vi är dumma i huvudet och vill att man ska släppa alla hästar fria. Vi vill visa att ridsporten inte är så himla trevlig alla gånger. Vi har aldrig sagt att en häst lever ett långt och lyckligt om man öppnar grinden och låter den springa iväg.

Kommentarer:

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0