"Ponnysanning" & läsare skämmer ut sig... igen

2012-04-04 @ 09:11:20 Permalink Sanningen bakom storbloggarna Kommentarer: (2)
http://www.ponnysanning.se/?p=6858#comments

Först läser man Ponnysannings inlägg. De säger att de "Tycker detta var lite överdrivet egentligen". Redan där börjar jag fundera på vad den här bloggen håller på med egentligen. De visar ingen respekt mot hästar när de påstår att en häst som blir dragen i munnen tycker att det är roligt, och det lägger upp failbilder som inte alls ser särskilt trevliga, eller roliga, ut. Sedan läser man kommentarerna, och då tappar man hoppet för ridsportens framtid. Citat från en läsare som kallar sig Madde:

"Det där var faktiskt pinsamt!!

Om ägare&/ryttare inte kollat hästen hos veterinären först är det upp till dem. Det kan inte ”ponnyakuten” stå för..
Isånt fall är det ju namninsamling mot ryttare/ägare dem ska göra…

De som söker till ponnyakuten har ju bara väldigt ouppfostrade ponnyer vilket i sånt fall är bra mycket värre!
Det är ju faktiskt inte så att hästen tar skada av det dem visar på ponnyakuten…

Sämst namninsamling enligt mig!"

 

Till Ponnyakuten söker man om man har problem med sin häst, och problem skapas av brist på kunskap. Man märker tydligt att flera av deltagarna inte kan någonting alls om hästar. Allt handlar om att flänga runt på hästryggen för vissa av deltagarna, och man kan ibland misstänka att okunniga föräldrar köper en dyr häst till sin dotter eller son, och sedan blir det lite jobbigt när de inser att de knappt vet hur man tar hand om den. Hur himla svårt kan det vara för Ponnyakuten att kräva veterinärbesiktningar? Tar man på sig ansvaret för att hjälpa en häst så tar man också på sig ansvaret för att veta om den är frisk eller inte. Ponnyakuten kan inte säga "kom hit så löser vi dina problem" när de inte ens bryr sig om att kolla upp om hästen är frisk eller inte. Ta Star som exempel. Det är inte så konstigt att han bockade eftersom han hade ryggproblem, vilket man kom på långt, långt in i programmet.. Och dessutom, tror du på allvar att en häst inte tar skada av att bli fysiskt och psykiskt misshandlad? Tror du på allvar att Musse mår bra och bara gör så för att vara dum? Jag orkar inte ens skriva om hur hästar fungerar, för sådana inskränkta människor som du kommer ändå inte lyssna.

Sara Wahlund, http://stallgrasma.blogg.se/ skriver
"Nej håller verkligen inte med! Så jäkla töntigt av dom att starta denna namninsamling!!"

Hur kan man ens säga att det är töntigt? Hur gammal är du Sara, 14 år och äger en b-ponny som går på pelham och varenda hjälptygel som finns i världen? Jag skulle hemskt gärna vilja att du utvecklar det du skrev, och på vilket sätt det är töntigt att vara emot djurmisshandel. Du bidrar till en mörkare ridsport.




Kommentarer:
Postat av: D

Hahahaha lol

2012-04-04 @ 19:58:59
Postat av: Sandra Awsome Olausson

Jag förstår verkligen inte hur man kan tycka att det är okej att rappa till hästen flera gånger och kalla den dum? ÅH! Jag blir så arg när jag läser alla dessa kommentarer och sen tänker på alla hästar som råkar illa ut i vårat land.

2012-04-04 @ 21:34:04
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0