Gör dig själv till en värdig ledare.

2012-04-16 @ 00:27:02 Permalink Texter Kommentarer: (1)
"Varför är det så otroligt svårt att kliva av hästen ta ett steg tillbaka och fundera ut vart problemet ligger?
Och är det i brist på ledare. Så är att slå hästen över hindret inte att bli ledare det är bara att tvinga den över. Kliv ner på marken, jobba med dig sjäv, gör dig själv till en värdig ledare. Visa hästen från marken och jobba på er relation. Tills du förtjänar att få den rollen då kommer hästen hoppa frivilligt om du ber den.
Att folk inte ger sina hästar mer tid och en chans att bygga upp något är tragiskt.
Inte sagt att man ska stå och "hoppa lilla bubben" nej utveckla dig själv och bevisa för hästen att du är pålitlig, kunnig och vill den väl. Så kommer den ge dig den tilliten.
Ja det tar tid. Men varför kan man inte ge hästen den tiden?"
- skrivet av tjejen som driveer bloggen http://mos410.blogg.se/
Citatet är en bloggkommentar jag hittade när jag surfade runt. Vad själva bloggen heter eller vad ämnet handlade om känns mindre viktigt, för just de där orden har man nytta av oavsett i vilken situation man befinner sig i när man jobbar med hästar. "gör dig själv till en värdig ledare" - jag kunde inte sagt det bättre själv.
Vad är det som händer med ridsporten egentligen? Varför försvinner allt fokus på att det är vi människor som felar och istället börjar allt fokuseras på att det är hästen som felar? Varför är det inte fler som tänker som den här tjejen? För det är ju alltid vi som gör fel. Vi människor. Hästar är hästar och de gör aldrig saker för att vara elaka. De följer bara sina instinkter och vill inget hellre än att ha en människa som förstår dem och ser dem.

Kommentarer:
Postat av: denice

Jättebra blogg, bra värderingar!

Ni diskuterar ganska mycket om Ponnyakuten va? Tycker ni att man bara skämmer ut sig för att man söker? är det inte bra att man faktiskt tar hjälp? :) Sen kanske det inte är den bästa lösningen, tex som med Musse. Men med lastproblem tex?



Jag kommer fortsätta att följa bloggen! :D

2012-04-20 @ 23:45:23
URL: http://puera.blogg.se/

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0