Svar på tal

2011-06-02 @ 14:21:00 Permalink Svar på tal Kommentarer: (2)
Greta om Vad handlar den här bloggen om?:
Det känns som att de kanske finns värre djurplågeri än ridning, du kommer ju aldrig få någon att hålla med dig ändå. Är det då inte bättre att fokusera på något som är djurplågeri på riktigt? Så som pälsindustrin och likande? Eller varför inte om alla kvinnor som våldtas i Afrika eller alla barn som dagligen svälter ihjäl? Dem är det synd om på riktigt! De är inte synd om hästar då majoriteten av hästägarna lägger ner hela sin själ i att hästen ska trivas och må bra. Pallar inte gnälliga människor som fokuserar på helt fel saker, lägg energin på

Svar: Varför har vi redan fått tre kommentarer om hur bra våran tanke & blogg är? Så jag tror nog folk håller med oss. ;) 
Vi har valt att fokusera på sanningen om ridsporten eftersom att det inte är någoting som uppmärksammas speciellt mycket vilket både pälsindustrin, kvinnorna i Afrika osm våldtas & barn som dagligen svälter ihjäl gör. Om du nu tycker det är så viktigt att ha en blogg om det - starta det själv då!
Dagens ridsport har många brister. Skarpa bett, inspänningstyglar, sporrar, nosgrimmor & spön & tyvärr missbrukas dessa saker allt för ofta. Man ska inte behöva dra en häst i munnen för att få den att svänga/stanna. Hästen ska inte behöva ha ett bett som klämmer & en nosgrimma som förhindrar att den kan öppna munnen för att minska smärtan. En häst ska inte behöva känna sporrar & spön mot sin hud bara för att vi människor inte kan förstå hur vi ska rida dem.
Jag tycker först & främst att du ska kolla på de tre videoklippen vi än så länge lagt upp. När du sett dem kan du säga att vi är gnälliga & fokuserar på "fel saker". Sedan kommer vi dessutom i framtiden lägga upp olika studier, ännu mer videoklipp & mycket mer som bevisar att vi faktiskt inte är "gnälliga & fokuserar på fel saker". Vi vågar snarare se sanningen, vilket de flesta inte vågar.
"Kanske kommer ni bli arga, kära ryttare. Kanske kommer ni bli ledsna. Men sanningen kommer finnas kvar ändå. Alltid."

Kommentarer:
Postat av: Anonym

hej igen.. andra kommentaren jag lägger idag för er, ni är inte värd det men jag gör det ändå.

Jag håller med människan som skriver kommentaren helt och hållet. varför lägga ner energi på sånt jävla skit snack? tror du att du kommer kunna bli stor och kunna ändra på regler osv om ridsport? jag håller med att "hästplågeri" borde stoppas!



men när du lägger upp bilder på ryttare som egentligen kan rida och som lägger ner ALLT för sin häst för att få den att må bra så tycker inte jag att det är rättvist av dig att då lägga upp en bild på ryttaren och hästen och avgöra av bilden om ryttaren rider korrekt eller inte! JAG tycker att du i så fall ska sätta dig och kolla på ryttarna ( "live") och sen skriva din åsikt. visa respekt,

överallt finns det saker som borde förbättras, men en blogg hjälper tyvärr inte... puss :*

2011-06-02 @ 16:50:21
URL: http://grykarlsson.devote.se
Postat av: Jessie

Jag har hållit med om mycket som ni skrivit här i bloggen, men att sporrar och spön är djurplågeri, det håller jag inte med om ett dugg! Visst, vissa kan missbruka det! Men det är inga djurplågningsmedel, det är till för att förfina sina hjälper så att man inte ska behöva sitta och driva och klämma med benen allt man kan för att "plåga" hästen som ni uttrycker det!



Dessutom håller jag med kommentaren ovanför, att man kan inte döma någon utifrån en bild, sätt er i en bil och åk och titta på dem live istället för att sitta och uggla framför dataskärmen bakom en anonym blogg där ni inte ens står för vilka ni är.

2011-06-07 @ 12:56:35
URL: http://dressyrfjollorna.blogg.se/

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0