Korkade kommentarer.

2011-06-08 @ 15:53:35 Permalink Svar på tal Kommentarer: (1)

"Sköt dig själv och bry dig inte om vad andra gör!!!!!"

- Vänta nu.. va? Hur gammal är du egentligen? Om jag ser en häst misshandlas där det slits i munnen och sparkas med sporrarna, ska jag skita i det? Jag har dock överseende med dig eftersom din kommentar verkar komma från någon i 10-årsåldern för då hade man den inställningen till allt. Även ridning.

 

 

"Det känns som att de kanske finns värre djurplågeri än ridning, du kommer ju aldrig få någon att hålla med dig ändå. Är det då inte bättre att fokusera på något som är djurplågeri på riktigt? Så som pälsindustrin och liknande? Eller varför inte om alla kvinnor som våldtas i Afrika eller alla barn som dagligen svälter ihjäl? Dem är det synd om på riktigt! Det är inte synd om hästar då majoriteten av hästägarna lägger ner hela sin själ i att hästen ska trivas och må bra. Pallar inte gnälliga människor som fokuserar på helt fel saker, lägg energin på något vettigt istället..."

- Den här kommentaren är inte så korkad egentligen. Men just det där att du tar upp pälsindustrin är väldigt intressant. Minkarna har sterotypa beteenden, och det har också över 20% av Sveriges hästar. Krubbitning, boxvandring, vävning. Ja allt det är tecken på att hästen mår dåligt. Minkarna har liknande stereotypa beteenden, och jag tror vi alla vet hur dåligt de djuren har det? Så.. ett stereotypt beteende uppkommer när något inte är som det ska och djuret är olyckligt och stressat. Därför är det visst synd om hästarna, de som har stereotypa beteenden kan uppleva liknande stress som djuren på minkfarmar. Så där har du lite fel.

Nähe? Inte synd om hästar, vilka hästar menar du då? Travhästarna som slits ut på banan och sedan skickas till slakt i Italien? Ridskolehästen som blir slagen i spiltan varje dag bara för att den bits, när den egentligen bits för att den är otroligt olycklig? Hästen som blir piskad bara för att den vägrar hoppa, när ryttaren egentligen rider som en idiot? Den där dressyrhästen som går ute 5 timmar om dagen i en gräsfri hage som är 5 kvadratmeter stor? Den apatiska ridskolehästen som bara går runt runt i ett ridhus med en unge som knappt har någon balans på ryggen? B-ponnyn som har fått byta hem 7 gånger bara för att den är för "dum" att rida när den egentligen bara behöver en mer konsekvent människa?

Det är visst synd om hästar min vän, det är bara du som vägrar se det.


Kommentarer:
Postat av: Josäfin :>

fnys

Vafan, varför ska man BARA försöka hjälpa de som har det värst? Idioter, fortsätt med det du gör!

2011-06-10 @ 18:22:07
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0