Är hästmisshandel accepterat idag?

2011-06-13 @ 19:17:45 Permalink Sanningen bakom storbloggarna Kommentarer: (5)
Jag har reagerat på en grej när det gäller storbloggare/hästtidningar m.m. Då publiceras ofta bilder på när ryttarna drar ordentligt i hästarnas mun utan att någon reagerar.  Är det ingen som ser att det ser, ursäkta språket, men rent ut sagt förjävligt ut? Det slits ordentligt på många bilder som publiceras i hästtidningar, hästarna går med indragna huvudet med bakbenen flera mil bakom sig, och detta anses vara helt normalt. Just nu tänker jag på Hästmagazinet som har varit flitiga med dessa bilder utan att verka förstå att hästar har en känslig mun, och storbloggarna som gärna lägger upp bilder på antingen "vilda" hästar eller "fina" hästar. Och hur många reagerar när ryttarna slår till sina hästar med spöet eller rycker dem i munnen på hoppbanorna? Säkerligen en del, men på tok för få.






Kommentarer:
Postat av: Ella

Jag skulle inte säga att dressyrekipaget på bild nr. 2 drar i hästens mun! Där är det en häst som shar en stadig kontakt med tygeln, och ryttarens hand. Precis som det ska vara. På sista bilden går är det en häst som går bakom lod, den gör INTE det för att ryttaren drar hästen i munnen, den har antagligen lite dålig energi och hänger sig i handen. Den första och tredje bilden är bara ögonblicksbilder, antagligen så ser det bara ut som om de drar i hästarna. Tycker inte att du sa lägga upp bilder som inte ens visar det du beskriver! Oavsett hur du tkr att det ser ut när ryttaren drar i hästen, så har INTE dressyrryttaren ngt med detta att göra!>:(

2011-06-18 @ 17:28:47
Postat av: C :)

Håller med det är fruktansvärt. Jag är emot nästan hela hästvärlden känns det som. Det är dags för en ändring för våra älskade hästars skull.

2011-06-30 @ 12:05:10
URL: http://Klokadjur.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Håller med Ella...

2011-08-06 @ 22:46:47
Postat av: Moa

Asså detta är rent utsagt förjävligt!!! Man ska inte behöva dra i tygeln! Mjuka ögon långt fram och kroppsvikten hjälper till dit man ska !!! Centrerad ridning borde alla satsa på :) Vi hästmänniskor borde ju älska våra hästar och vara snälla mot dom. Och hästen måste ju faktist inte alltid på på tygel!!

2012-01-02 @ 13:10:56
Postat av: Liten

Moa har alldeles rätt. Vi måste bara sätta oss in i hästen situation och försöka förstå. Det går! STOR hiss till denna blogg! Ni visar att det finns ett hopp för ryttarvärlden. Om bara alla kunde förstå det...

2012-01-07 @ 10:28:48

Skriv din kommentar här under::

Namn:
V.I.P

MSN: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0